Christian Horner ziet een voordeel in nederlaag Max Verstappen tijdens kwalificatie: “Er is een mogelijkheid tijdens de race”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Red Bull-teambaas ziet meteen een opening voor Verstappen ondanks het feit dat hij zijn meerdere moest erkennen in Lando Norris tijdens de kwalificatie voor de GP van Spanje.

Met twintig duizendsten van een seconde maakte Lando Norris Max Verstappen de polepositie afhandig op zaterdag in Barcelona. Dat betekent dat de wereldkampioen aan de vuile kant van de startgrid moet starten.

De weg naar de eerste bocht is zeshonderd meter lang en in het verleden werd al meermaals bewezen dat het mogelijk is daar als eerste in te duiken als je niet op de pole staat. Christian Horner ziet alvast een mogelijkheid voor Verstappen.

“Het zijn zulke kleine marges, we evenaarden de poletijd in Montreal en missen die hier met tweehonderdstes, maar het was een geweldige prestatie van Max en het team”, vertelde Horner aan Viaplay. “Het is een van de langste aanlopen naar de eerste bocht van het jaar, dus de tweede plaats is hier niet per se een nadeel.

“Er wordt ook wat regen voorspeld, vooral morgenochtend, dus het kan weer een spannende race worden, maar ik denk niet dat het om de start gaat.”

“Het gaat om de banden en de degradatie van de linkerbanden en hoe die overleven. “

“We hebben goed werk verricht om de auto te verbeteren en op de eerste rij starten is een fantastische plek.”

Perez wist gisteren de achtste tijd neer te zetten maar zal straks van de elfde plaats aan de race beginnen vanwege een gridpenalty voor onveilig rijgedrag in Canada. 

“Hij is door naar Q3 en dat is een goede vooruitgang, maar hij krijgt helaas een straf van drie plaatsen vanwege Montreal”, voegde Horner eraan toe. “Maar hij kan vanaf daar goede punten scoren en dat is wat we van hem nodig hebben.”