Fernando Alonso: “Dit doet pijn wanneer je voor je thuispubliek rijdt”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens de kwalificatie voor zijn thuisrace mistte Fernando Alonso op een haar na Q3 maar echt zwaar teleurgesteld was Alonso niet want de voorspellingen van het team gingen van een slechter resultaat uit. Alonso spreekt van een pijnlijk resultaat maar probeert positief te blijven.

“Ja, het was zeer close, we wisten dat het zeer close zou worden op dit type circuit,” vertelde Alonso nadat hij gisteren in Q2 was uitgeschakeld met een elfde tijd. “Oostenrijk zal extreem worden, wanneer een rondje maar 1:04 duurt dan zit alles nog dichter op elkaar. Dus ja, ik denk dat ik blij ben met dit resultaat, ook al is dit pijnlijk om te zeggen wanneer je voor je thuispubliek in de tribunes rijdt.”

“Voor de kwalificatie waren onze voorspellingen iets pessimistischer, zelfs met één wagen opteerden we voor drie setjes banden in Q1 wat een teken is dat je niet veel vertrouwen hebt.”

“Om als tiende te mogen starten na de gridstraf voor Sergio Perez is een goed resultaat en hopelijk zullen we in de punten finishen, laat ons zien wat het geeft.”

Alonso werd vervolgens gevraagd of hij verrast was dat Alpine, het team waar hij voor Aston Martin voor racete, met beide wagens in Q3 was geraakt.

“Nee, ik denk dat we dat eigenlijk wisten,” aldus de tweevoudig F1-kampioen. “Alpine bevond zich in Monaco voor ons en het was zeer close in Canada, ze zijn slechts een half tiende voor ons dus ze worden steeds beter terwijl wij waarschijnlijk slechter worden!”

Toch verwacht Alonso dat Aston Martin binnenkort opnieuw competitiever zal zijn, dit dankzij verschillende upgrades die eraan zitten te komen voor de AMR24.

“Ik denk dat zoals ik al zo vaak heb gezegd, we hebben dingen in de pijplijn zitten die ons opnieuw in de juiste richting zullen krijgen,” aldus Alonso. “Het gaat hier pijnlijk zijn, het zal ook pijnlijk zijn in Oostenrijk, in Silverstone, we moeten proberen blijven punten te scoren. Als het achtste is dan is het achtste, maar het kan ook zeven, negende of wat dan ook zijn.”

“We mogen niet opgeven, we moeten te midden deze moeilijke tijden positief blijven.”