Teleurstelling bij Charles Leclerc: “We zijn verder verwijderd dan verwacht”

Ferrari
Ferrari

Na een dubbele opgave tijdens de GP van Canada hoopte men bij Ferrari met de hulp van een pakket aan updates terug te slaan in Barcelona. Met een vijfde tijd voor Charles Leclerc en een zesde tijd voor Carlos Sainz is daar voorlopig echter geen sprake van. Charles Leclerc is vooral teleurgesteld door het tijdsverschil met polesitter Lando Norris.

“Ik ben niet blij en ik ben teleurgesteld met de snelheid van de wagen vandaag tijdens de kwalificatie want we zijn verder verwijderd dan we verwacht hadden,” zei Leclerc gisteren na afloop van de kwalificatie.

Ondanks die teleurstelling had Charles Leclerc toch het gevoel dat Ferrari met haar pakket aan upgrades een stap vooruit heeft gezet.

“Ik ben blij met de manier waarop we vooruitgang boeken, met het gevoel dat ik op vrijdag en nu had.”

“Ik ben er zeker van dat de upgrades die we naar hier hebben meegebracht doen wat van hen verwacht werd, dat het een mooie stap vooruit is. Maar dit is zoals altijd een relatieve sport waarbij andere teams ook upgrades meebrachten en alles hangt ervan af hoe groot de stap vooruit van iedereen is.”

“Tijdens de eerste oefensessie hadden we het oude pakket, we moesten uiteraard het vergelijken tussen de twee wagens en zien wat we nodig hadden. We geraakten gewoon wat laat in het juiste ritme. Tijdens de tweede oefensessie voelde de wagen niet goed.”

“Vandaag (zaterdag) veranderden we niet alles maar wel veel op de wagen. Tijdens de derde oefensessie voelde de wagen meteen veel beter, al was de snelheid er nog niet.”

“Er is zeker en vast meer optimisme met het nieuw pakket en wat we kunnen bereiken, maar we mogen het niet als een excuus gebruiken. Ik denk dat het ons dit weekend gewoon wat aan snelheid ontbrak.”