Lewis Hamilton: “Ik geloof 1000 procent in het Mercedes F1 team”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ondanks zijn uithaal over de boordradio predikt Lewis Hamilton nu vooral rust en zegt hij het volle vertrouwen te hebben en te behouden in het Mercedes F1 team.

De ontgoocheling bij Lewis Hamilton was enorm groot tijdens de GP van Nederland, we kregen een erg emotionele reactie te horen van Hamilton die uithaalde naar zijn team (Lewis Hamilton furieus: “Ik begrijp niet hoe jullie mij zo genaaid hebben”). Hamilton liet nadien verstaan dat hij zich op een emotioneel breekpunt bevond.

Nu alles wat bezonken is en de debriefing is gebeurd laat Hamilton verstaan dat hij het volste vertrouwen heeft in de pitmuur en de strategisten van Mercedes.

“We hebben een groep jonge en super-toegewijde mensen. Sommigen werken hier al even lang als mij of zelfs veel langer in het team, ze blijven jaar na jaar erg gemotiveerd,” aldus Hamilton. “Ik geloof voor 1 000 procent dat we over het juiste team beschikken.”

Eerder had Toto Wolff al laten verstaan dat het een risico was om de leiding in de race eventueel op te geven tijdens de safety car, ook Hamilton beseft dat het geen eenvoudige ‘call’ was om te maken.

“Uiteraard kan je achteraf overal op terugblikken en zeggen dat je een andere beslissing had kunnen nemen, maar zo zit het niet in elkaar,” blikt Hamilton terug op de beslissing die genomen werd om hem tijdens de safety car buiten te laten.

“We moeten hier gewoon uit leren en verder gaan. Ik hoopte gewoon op een podium. Ik hoopte om op zijn minst eerste of tweede te worden maar laat ons verder vooruit kijken.”