Lewis Hamilton excuseert zich: “Ik bevond me op een breekpunt, ik weet niet meer wat ik heb gezegd”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de race haalde Lewis Hamilton fel uit naar zijn team, na afloop van de race volgden echter excuses van de zevenvoudig wereldkampioen.

Nadat Hamilton tijdens de herstart was ingehaald door Max Verstappen haalde hij over de boordradio fel uit naar zijn team (Lewis Hamilton furieus: “Ik begrijp niet hoe jullie mij zo genaaid hebben”). Een opmerkelijke uithaal van de Brit die hem tevens ook op heel wat kritiek kwam te staan want was het niet diezelfde Lewis Hamilton die vorig jaar zei dat er minder gevloekt moest worden over de boordradio omdat ook kinderen meeluisteren?

Lees: Lewis Hamilton uit kritiek op radioboodschappen Max Verstappen: “Er kijken ook kinderen mee”

Ook meteen na afloop van de race leek Hamilton nog steeds geïrriteerd want hij bedankte enkel de mecaniciens die de pitstops goed hadden uitgevoerd, voor de rest van het team geen woord van dank. Uiteindelijk volgden er toch excuses omwille van zijn uithaal over de boordradio.

“Ik bevond me op emotioneel vlak op een breekpunt, mijn excuses richting het team want ik herinner me niet eens wat ik gezegd heb, ik verloor even de controle gedurende een seconde,” aldus Hamilton.

“Maar ik denk dat ze weten hoeveel passie er is en ik wil het glas halfvol zien. Tijdens de vorige race ondervonden we erg veel problemen, vandaag streden we tegen de Red Bull, we waren op veel momenten sneller dan de anderen.”

Volgens Hamilton zou hij Verstappen hebben kunnen uitdagen voor de overwinning indien er geen safety car op de baan was gekomen en zijn strategie met slechts één pitstop had kunnen uitvoeren.

“Zonder de safety car denk ik dat we hen aan het einde hadden kunnen uitdagen voor de overwinning en dat door één pitstop, iets dat de anderen niet konden,” aldus Hamilton.

“Er zijn zoveel goede dingen die we uit deze race kunnen meenemen, de wagen presteerde eindelijk goed. Als dit zo blijft tijdens de komende races dan kunnen we hen blijven opjagen en dan zal die eerste overwinning er ook komen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen