Charles Leclerc realistisch over zijn titelkansen: “Het ziet er steeds moeilijker uit”

Ferrari
Ferrari

Tijdens de GP van Nederland finishte Charles Leclerc als derde en zag hij Max Verstappen opnieuw elf punten uitlopen in de wk-tussenstand. Leclerc beseft dat de titelstrijd dit seizoen eigenlijk gestreden is.

Figuurlijk de handdoek gooien doe je als rijder pas wanneer het mathematisch niet meer mogelijk is, in het verleden is al meermaals gebleken dat zoiets nuttig kan zijn. Dit jaar lijkt de titelstrijd echter wel degelijk gestreden en dat beseffen ze ook bij Ferrari.

“Het ziet er moeilijk uit,” vertelde Leclerc gisteren na afloop in het parc fermé. “Red Bull is sneller momenteel, zeker wat de racesnelheid betreft. Mercedes lijkt op het vlak van snelheid ook een stap vooruit te hebben gezet. Tijdens de kwalificatie denk ik dat alles erg dicht bij elkaar zit.”

Komend weekend vindt met de GP van Italië de thuisrace van Ferrari plaats. Het circuit van Monza lijkt daarbij meer te passen bij de F1-bolide van Red Bull dan die van Ferrari.

“Op papier is het jammer genoeg niet ons beste circuit,” aldus Leclerc. “Ik kijk er naar uit om daar te racen maar op papier zal het voor ons moeilijker zijn.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print