AlphaTauri komt met fel statement na complottheorieën over Yuki Tsunoda en overwinning Max Verstappen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het AlphaTauri F1 team heeft zich genoodzaakt gezien om te reageren op insinuaties en complottheorieën die de ronde doen over de problemen die Yuki Tsunoda had tijdens de GP van Nederland. Volgens insinuaties zouden de problemen in scene gezet zijn om Max Verstappen een voordeel te bezorgen.

Wat er met Yuki Tsunoda gebeurde was inderdaad vreemd te noemen. De Japanner leek stil te vallen met zijn wagen, reed vervolgens toch door tot in de pits, waarna hij daar enige tijd stil stond. Mecaniciens leken zijn veiligheidsgordels opnieuw beter te bevestigen waarna Tsunoda opnieuw de baan op reed om vervolgens opnieuw stil te vallen en een virtuele safety car-fase veroorzaakt werd.

Max Verstappen profiteerde daarmee van een ‘goedkope’ pitstop, namelijk eentje waarbij er veel minder tijd verloren werd tegenover een pitstop onder normale omstandigheden. Uiteindelijk won Verstappen ook de race en profiteerde hij inderdaad van de VSC.

Dit alles leidde tot speculaties dat Tsunoda dit doelbewust zou gedaan hebben. Er kwam felle kritiek en er volgden ook ongepaste opmerkingen en beledigingen aan het adres van AlphaTauri en Hannah Schmitz, de hoofdstrateeg van Red Bull. onder andere via de verschillende sociale media.

Het AlphaTauri F1 team zag zich zelfs genoodzaakt om te reageren op de beschuldigingen.