Toto Wolff reageert op uithaal Lewis Hamilton: “Als team ben je soms het kotszakje van de rijder”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van Nederland stond Toto Wolff de media te woord. Toto Wolff kwam met een grijns op het gezicht de motorhome van Mercedes binnen omdat hij wist wat voor vragen hij zou krijgen.

De Mercedes-motorsportbaas wist dat de media hem het vuur aan de schenen zouden leggen over de uithaal van Lewis Hamilton, iets waarvoor Hamilton zich nadien weliswaar excuseerde. Wolff wist dat de media vooral daarover vragen zouden stellen, al beseft ook Wolff dat de emoties soms erg hoog oplopen en hij neemt Hamilton dan ook niets kwalijk.

“Je wordt emotioneel, ik word dat ook tijdens de race,” aldus Wolff. “Wanneer je een rijder bent die in een wagen zit dan word je er gewoon plots mee geconfronteerd. Je kan het niet tegenhouden.”

“We zijn een vuilbak, het kotszakje dat in het vliegtuig hangt, we praten erover omdat het noodzakelijk is. Zo is het altijd geweest, de relatie tussen een gefrustreerde rijder en de pitmuur.”

Volgens Wolff werd tijdens de debriefing veel uitgepraat en in een juist daglicht gezet.

“We hebben allemaal samengezeten en onze strategie tijdens de race besproken,” aldus Wolff. “We hadden ’s morgens beslist om het risico te nemen.”

“Het is als een boemerang in zijn gezicht teruggekeerd. Ik denk gezien de omstandigheden, met Max die achter hem reed, het was niet leuk.”

“Maar laat ons de positieve aspecten vooral meenemen en dat is dat onze wagen sneller is geworden.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022