Lewis Hamilton: “Ik had niet verwacht om op de eerste startrij te staan”

Daimler Media
Daimler Media

Net geen 100ste polepositie voor Lewis Hamilton, met 0,007 seconde achterstand moest hij nipt zijn meerdere erkennen in teamgenoot Valtteri Bottas. Toch is Hamilton enigszins tevreden want hij had naar eigen zeggen niet verwacht om in Portugal op de eerste startrij te staan.

“Valtteri en het team hebben het geweldig gedaan,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie. “Ik denk dat het voor iedereen hier niet eenvoudig was, zeker met de wind en de baan die erg glad was.”

“Het was voor iedereen uitdagend en het was een redelijk rommelige sessie van mij. Q1 was niet goed, tijdens Q2 had ik maar één goed rondje. Ik zou zeggen dat ik tijdens heel de kwalificatie slechts één goed rondje heb gereden.”

Hamilton was ondanks het nipt missen van de polepositie tevreden met zijn plaats op de eerste startrij.

“Ik had niet verwacht om dit weekend op de eerste startrij te staan. Daar moeten we blij mee zijn. Het was niet het perfecte rondje maar ik heb alles gegeven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen