Esteban Ocon plaatst Alonso in zijn schaduw tijdens ijzersterke kwalificatie: “Dit voelt enorm goed!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het is weinig teamgenoten gegeven maar Esteban Ocon is er tijdens de kwalificatie voor de GP van Portugal opnieuw in geslaagd om Fernando Alonso te verslaan.

Ocon kwalificeerde zich immers als zesde terwijl Alonso niet verder geraakte dan de dertiende tijd.

“Ik ben zeer blij hiermee!” reageerde Ocon na afloop met een brede glimlach. “Ik wil het team bedanken voor het erg harde werk en de toewijding de voorbije weken, het heeft vandaag het verschil gemaakt.”

“We hebben tussen de laatste oefensessie en de kwalificatie een goede stap vooruit gezet, alles werkte zeer goed. Ons doel is om deze verbeteringen te blijven vinden en progressie te blijven boeken.”

De zesde plaats op de grid is uiteraard een zeer goede uitgangspositie die bovendien uitzicht geeft op mogelijk heel wat punten aan de finish.

“Van op deze plaats de race kunnen beginnen is erg goed nieuws. We weten allemaal dat het tijdens de race een enorme uitdaging zal worden maar inhalen is mogelijk en er zijn enkele verschillen wat de bandenkeuze betreft. Het doel is punten te scoren.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van de USA: wk-stand

Door zijn overwinning tijdens de GP van de USA vergroot Max Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap tot twaalf punten en dit met nog vijf races te gaan.

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen