Lewis Hamilton: “Ik heb alles eruit gehaald wat ik kon”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Geen polepositie voor Lewis Hamilton, zelfs geen polepositie voor Mercedes, dat tevreden moest zijn met de tweede en derde plaats op de grid. Beter dan een tweede tijd zat er volgens Hamilton niet in, hij haalde alles uit de wagen dat erin zat.

“Mijn felicitaties voor Max. Hij heeft het geweldig gedaan, hij was enorm snel tijdens zijn laatste rondje,” vertelde Hamilton na afloop van de kwalificatie.

“Ik heb echt alles gegeven maar het was jammer genoeg niet voldoende. Het kan altijd beter maar dit was absoluut het beste dat ik vandaag kon. Ik heb echt alles uit de wagen gehaald dat erin zat.”

Tijdens de driedaagse wintertest in Bahrein reageerde de Mercedes F1-bolide bij momenten zeer nerveus. In de fabriek zette Mercedes alles op alles om de W12 te verbeteren en daarin zijn ze volgens Hamilton duidelijk geslaagd.

“Ik denk dat we het tussen de test en nu erg goed gedaan hebben. De jongens in de fabriek hebben echt geweldig werk verricht,” was Hamilton vol lof over het verbeteren van de wagen.

“En onze aerodynamicaspecialist Kim heeft geweldig info gegeven om de wagen te krijgen waar we dat willen, dichter bij Red Bull. Gezien waar we ons tijdens de test bevonden is het nu redelijk goed.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022