Max Verstappen na veroveren van de pole: “Dit is een geweldige start”

Pirelli Motorsport
Pirelli Motorsport

Max Verstappen veroverde de polepositie voor de GP van Bahrein en daar was de Nederlander uiteraard zeer blij mee. Verstappen spreekt van een uitstekende start maar durft zich niet aan voorspellingen wagen wat de race betreft.

Verstappen reed tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein de snelste tijd en was vervolgens ook drie keer de snelste tijdens de oefensessies. Het was echter tijdens de kwalificatie dat het moest gebeuren en de Nederlander was op de afspraak.

“We hadden natuurlijk al een mooie testweek, maar dat gaf nog geen garantie,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“De auto doet het de hele week al erg goed en het was erg fijn om er in te rijden. Vanwege de steeds veranderende wind is het niet makkelijk om de auto af te stellen, maar tijdens de kwalificatie verliep het perfect.”

“Ik ben erg blij met de pole positie en mijn dank gaat uit naar het hele team, ook de mensen in de fabriek. Dit laat zien dat we hard gewerkt hebben tijdens de winter.”

De polepositie is uiteraard de beste uitgangspositie voor de race maar aan voorspellingen durft de Nederlander zich niet te wagen.

“Er zijn geen garanties. We moeten hard blijven werken, maar dit is een geweldige start,” aldus Verstappen.

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022