Lewis Hamilton: “Ik heb alles gegeven maar Red Bull was sneller dan ons”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na afloop van de GP van de USA liet Lewis Hamilton verstaan dat hij tijdens de race alles had gegeven maar dat Red Bull op het Circuit of The Americas over de snellere wagen beschikte.

“Het was zo’n zware race,” vertelde Hamilton na afloop van de race in het parc fermé. “Mijn felicitaties aan Max, hij heeft het vandaag geweldig gedaan.”

“Ik kende een goede start, ik heb echt alles gegeven. Maar uiteindelijk hadden ze dit weekend de bovenhand. Ze waren gewoonweg sneller dan ons dit weekend, voor welke reden dan ook, dat weet ik niet.”

Ondanks dat Hamilton inderdaad Verstappen tijdens de start wist te passeren, en ook tijdens het slot van de race serieus naderde op Verstappen die hem tijdens de pitstops opnieuw voorbij was gegaan, was het dus Verstappen die wist te zegevieren.

“We hebben echt alles gegeven en ze waren gewoonweg sneller dan ons,” vertelde Hamilton daarover tegen ‘Sky Sports F1’. “Het leek alsof de achterkant van hun wagen beter presteerde, ze gleden minder dan ons.”

“Ik heb echt alles gegeven maar jammer genoeg konden we dat uiteindelijk niet in een overwinning omzetten. Even dacht ik dat ik de race misschien kon winnen maar we zullen moeten wachten tot de volgende.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022