“Sebastian Vettel hoeft mij niet te vertellen dat ik zwerfvuil moet oprapen” 

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

David Coulthard legt in een interview met het Oostenrijkse dagblad ‘Kronen Zeitung’ uit waarom hij niet altijd even positief is over Sebastian Vettel.

Sebastian Vettel is al een aantal jaren op zoek naar zijn vorm van weleer maar lijkt daar ook dit seizoen vooralsnog niet in te slagen. Dat is ook David Coulthard opgevallen. Hij heeft zich al een aantal keer wat minder positief uitgelaten over de Duitser en dat was niet naar de zin van de persverantwoordelijke van de viervoudige wereldkampioen, Britta Roeske.

Maar Coulthard,die tegenwoordig aan de slag is als analist voor de Britse TV-zender Channel 4, laat zich niet uit het lood slaan en legt uit aan ‘Kronen Zeitung’ waarom hij soms kritisch is voor de Aston Martin-rijder.

“Tijdens het eerste deel van zijn carrière won Sebastian Vettel wereldtitels op basis van zijn kwaliteiten en zijn snelheid,” aldus Coulthard. “Seb heeft er niet meer hetzelfde uitgezien tijdens zijn periode bij Ferrari en Aston Martin. Zelf heeft hij me er nooit over aangesproken maar Britta, die ik nog ken van bij Red Bull, maakte me erop attent dat ik niet altijd even vriendelijk ben voor Sebastian.” 

“Ik vroeg haar: ‘Britta, wat zie jij dat ik niet zie?’ Ik vertel gewoon wat ik zie, hij was slechter dan zijn teamgenoot bij Ferrari en ongeveer even goed dan zijn teamgenoot bij Aston Martin. Toen hij aan de winnende hand was vond ik hem ongelooflijk, een echte machine, maar toen hij verloor was ik ontgoocheld.”

Coulthard begrijpt ook niet waarom niemand er iets op tegen heeft als de loftrompet gestoken wordt maar dat eens er wat negatieve commentaren volgen ze op hun achterste poten staan.

“Weet je, ik ben een beetje in de war. Ze hebben er niets op tegen, en dat begrijp ik want ben zelf F1-rijder geweest, als er positieve dingen gezegd worden maar ze houden er niet van als er eens iets negatief gezegd wordt.”

“Ik weet echt niet wat ik over Sebastian moet vertellen. Hij racet in de Formule 1… . Naast de baan vertelt hij ons dat we zwerfvuil moeten oprapen en moeten fietsen. Ik heb Sebastian niet nodig om me te vertellen dat ik zwerfvuil moet oprapen en moet fietsen, ik doe het allebei.” 

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print