Lewis Hamilton: “Ik heb niemand gevraagd om te knielen”

Lewis Hamilton is blij dat heel wat van zijn collega’s voorafgaand aan de race ‘geknield’ hebben. Hamilton wil echter ook het verhaal uit de wereld helpen dat hij andere rijders zou gevraagd hebben om te knielen.


De voorbije dagen deed het verhaal de ronde dat Lewis Hamilton zijn F1-collega’s gevraagd zou hebben om voorafgaand aan de race te ‘knielen’. Zoals we gisteren zagen hebben niet alle rijders dat gedaan.

“Om eerlijk te zijn ken ik niet van iedereen de redenen of opinie,” vertelt de zesvoudig F1-kampioen.

“Ik ken wel de mening van enkele rijders, maar dat is eerder privé en die wil ik niet delen. Uiteindelijk vind ik dat niemand verplicht moet worden om te knielen.”

Op zich heeft Hamilton daar naar eigen zeggen geen probleem mee, waar hij wel een probleem mee heeft is dat er een verhaal de ronde doet dat hij de andere rijders gevraagd heeft om te ‘knielen’.

“En ik zou graag ook iets willen rechtzetten, namelijk een verhaal dat de ronde doet en dat niet juist is,” aldus Hamilton.

“Ik heb nooit aan iemand gevraagd of van iemand verlangd dat hij zou knielen. Ik heb dat niet boven gehaald. Het werd naar voor gebracht door de F1 en door de GPDA.”

Tijdens de rijdersbriefing in Oostenrijk zou er vervolgens onder de rijders gepolst zijn wie eventueel voorafgaand aan de race zou ‘knielen’.

“Toen we de rijdersbriefing deden brachten Seb en Grosjean het aan. Ze vroegen de rijders of ze het zouden doen en er waren er enkele die vertelden dat ze het niet gingen doen,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print