Mercedes vreesde dat beide wagens plots zouden uitvallen

Valtteri Bottas leek tijdens de GP van Oostenrijk vlot richting de overwinning te rijden maar niets is minder waar. Mercedes vreesde zelfs dat zijn F1-bolide het van de ene op de andere moment zou begeven. Tegelijkertijd waren er gelijkaardige problemen bij Hamilton.


“Een F1-race winnen is nooit gemakkelijk en dat was het vandaag zeker en vast niet,” aldus Bottas na afloop van de race.

Bottas verwees daarmee onder andere naar de druk die hij ondervond vanwege zijn teamgenoot maar ook naar de verschillende safety car-fases die er doorheen de race waren.

De grootste uitdaging was echter misschien wel op technisch vlak want de engineers van Mercedes maakten zich doorheen de race steeds meer zorgen over problemen die op beide wagens gedetecteerd werden.

Volgens Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff vreesde men wel degelijk dat beide wagens het van de ene op de andere moment zouden begeven door technische problemen.

“De situatie was van bij de start zeer ernstig,” aldus Toto Wolff tegenover ‘Motorsport.com’. “Alles begon met problemen op Valtteri zijn wagen, het was iets dat plots het einde van de race kon betekenen. Vervolgens begon het ook op Lewis zijn wagen. We wisten niet wat het was.”

“We wisten dat het iets gelinkt was aan vibraties in de wagen. Dat is ook de reden waarom we Bottas en Hamilton aanbevolen om van de kerbstones te blijven.”

“Op een bepaald moment zag het er naar uit dat we met beide wagens de finish niet zouden halen, we probeerden dan ook redelijk voorzichtig naar de finish te rijden.”

Bottas slaagde er vervolgens in om ondanks de problemen alsnog als eerste over de finish te rijden. Hamilton moest door een tijdstraf dan weer genoegen nemen met de vierde plaats.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print