Lewis Hamilton: “Ik heb nooit gezegd dat ik ging stoppen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Na de verloren seizoensfinale in Abu Dhabi had Lewis Hamilton het gevoel dat hij een stap achteruit moest zetten, dat hij even afstand moest nemen van alles en tijd met familie en vrienden moest doorbrengen.

De ontgoocheling moet enorm geweest zijn bij Mercedes en Lewis Hamilton toen die laatste een bijna zeker achtste wereldtitel uit zijn handen zag glippen. Tijdens de interviews voorafgaand aan de presentatie kwam Hamilton ook terug op de speculaties die over hem de ronde deden.

“Ik heb nooit gezegd dat ik zou stoppen,” aldus Hamilton. “Ik hou van wat ik doe en het is een privilege om met deze enorme groep mensen samen te werken waarbij ik het gevoel heb dat ze familie zijn, je maakt deel uit van een team en werkt richting een gezamenlijk doel. Er is geen enkel gevoel dat daaraan kan tippen.”

Hamilton was zo’n anderhalve maand afwezig op de sociale media, iets dat volgens hem noodzakelijk was om alles te verwerken.

“Het was overduidelijk een moeilijke periode voor mij en het was een moment waarop ik een stap terug moest zetten en afstand moest nemen, ik moest me focussen op het heden,” blikt Hamilton terug op de voorbije weken.

“Ik had mijn familie rondom mij en we beleefden geweldige momenten. Ik bereikte op een bepaald moment het punt dat ik opnieuw wou aanvallen en dat ik het nieuwe seizoen samen met Toto en George wilde aanvatten.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print