Met deze Mercedes F1-bolide wil Lewis Hamilton revanche nemen: W13

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Ook Mercedes heeft haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2022 voorgesteld. De Mercedes W13 moet Lewis Hamilton zijn achtste wereldtitel in de Formule 1 bezorgen, een titel waar hij in de laatste meters van het seizoen 2021 naast greep.

Het stof rond de verloren seizoensfinale in Abu Dhabi is nog steeds niet gaan liggen maar ergens moet het ophouden en moet er vooruit gekeken worden. Met de presentatie van de Mercedes W13 is het hopelijk eindelijk zover.

Mercedes en Lewis Hamilton liggen er immers op gebrand om komend seizoen revanche te nemen voor de veelbesproken en discutabele seizoensfinale die in Abu Dhabi verloren werd. Geen achtste wereldtitel voor Lewis Hamilton maar wel een eerste voor Max Verstappen, die achtste wereldtitel moet dan maar dit jaar volgen.

Hamilton en Mercedes beseffen echter dat de uitdaging er dit jaar alleen maar groter op is geworden. De nieuwe technische reglementen die dit jaar geïntroduceerd zijn zorgen ervoor dat de nieuwe F1-bolides er helemaal anders uit zien. Het is bij wijze een nieuwe start voor iedereen en dat kan de krachtsverhoudingen grondig door elkaar schudden.

Zo zou het best kunnen dat Mercedes plots niet meer samen met Red Bull domineert maar dat bijvoorbeeld Ferrari en McLaren bovenaan meedoen, of nog erger, dat de bal volledig mis is geslagen en dat er in de middenmoot moet gestreden worden.

Hamilton is meer dan ooit gemotiveerd om voor een nieuwe wereldtitel te gaan maar mogelijk volgt de grootste concurrentie wel vanuit het eigen team. Met George Russell heeft hij een nieuwe jonge teamgenoot die voor niets minder dan eigen succes zal gaan. Russell bewees al meermaals dat hij over heel wat talent beschikt maar zal hij de strijd met Lewis Hamilton kunnen en vooral van Mercedes mogen aangaan?

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023