Lewis Hamilton: “Ik hoop dat ik op mijn 40ste niet meer aan het racen ben”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton hoopt dat zijn carrière er op zit tegen de tijd dat hij veertig is maar hij geeft toe dat het leven soms vol verrassingen kan zitten.

De onderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes zijn begonnen. De geruchten willen dat Hamilton ermee zou instemmen om minder te verdienen maar enkel op voorwaarde dat de bonus die hij krijgt als hij wereldkampioen wordt opgetrokken wordt. 

Zowel Hamilton als Mercedes hebben al aangegeven dat de onderhandelingen tegen de zomer zouden moeten afgerond zijn.

We mogen er dus van op aan gaan dat we ook volgend jaar Lewis Hamilton in een Mercedes kunnen gaan bewonderen maar er rest nog een vraag, hoe lang gaat Hamilton er nog mee door?

“Ik hoop eerlijk gezegd dat ik op mijn veertigste niet meer race”, vertelde Hamilton aan het Italiaanse ‘Corriere della Sera.’ “Er zijn zoveel dingen die ik wil doen en dat zou moeilijk zijn.”

“Maar het leven evolueert zo snel dat het je kan verrassen. Ik had bijvoorbeeld niet verwacht dat ik zoveel plezier zou hebben als ik dit seizoen heb.”

Tot nu toe is het kampioenschap geen gezondheidswandeling in 2021. Max Verstappen lijkt dit jaar over het juiste materiaal te beschikken om de zevenvoudig wereldkampioen echt het vuur aan de schenen te leggen.

Maar Hamilton geniet ervan, hij zegt dat het voorbije corona-jaar hem andere inzichten heeft gegeven en dat hij zijn horizon verbreed heeft.

“Ik denk niet dat het door Max of iemand anders komt,” zei Hamilton. “De reden is omdat ik elke dag nieuwe dingen over mezelf ontdek.”

“Met de lockdowns heb ik meer tijd gehad om mijn talent, lichaam en geest te verfijnen.”

“Ik ben altijd tegen mezelf aan het strijden. Ik denk na over hoe ik mezelf kan verslaan, ik kijk naar hoe ik vorig jaar was en hoe ik een zevenvoudig wereldkampioen kan verslaan.”

“Ik kijk niet veel naar rivalen, maar de nieuwe zijn fantastisch. Lando Norris, George Russell, Charles Leclerc, en Carlos Sainz vooral.”

“Hij is net bij Ferrari en hij rijdt heel goed, met Leclerc vormt hij een heel sterk duo. F1 is in goede handen, ik voorspel een mooie toekomst.”

Ondanks zeven wereldtitels blijft de Formule 1 dus duidelijk uitdagend genoeg voor Lewis Hamilton. Komend weekend vindt in Frankrijk alvast een nieuwe episode plaats in de titelstrijd tussen Hamilton en Verstappen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed