Nikita Mazepin dient Lewis Hamilton van antwoord: “Het heeft altijd bij deze sport gehoord”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas F1-piloot Nikita Mazepin is het in de Formule 1 altijd al belangrijk geweest om financieel gesteund te worden. Mazepin reageert daarmee op de kritiek van Lewis Hamilton.

“We leven in een tijd waarin deze sport is veranderd in een miljardairsclubje,” vertelde Hamilton vorige maand, waarmee hij doelde op het feit dat er veel zonen van miljardairs of rijders met dikke sponsors in de Formule 1 racen dankzij de steun van heel wat miljoenen euro’s.

Hamilton liet ook verstaan dat hij vanuit een gezin uit de modale klasse vandaag de dag niet meer in de Formule 1 zou geraken. De zevenvoudig F1-kampioen leek daarmee onrechtstreeks ook kritiek te geven op rijders zoals Lance Stroll en Nikita Mazepin.

Die laatste heeft nu Hamilton van een antwoord gediend, volgens Mazepin heeft sponsors en financiële steun vinden steeds deel uitgemaakt van de sport.

“Iedere nieuwe rijder in de Formule 1 heeft steun van sponsors gekregen,” aldus Mazepin tegenover ‘Sports.ru’. “Sommigen zijn de fabrikant van energiedranken, een ander is één van de rijkste mannen van Mexico.”

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Hongarije: wk-stand

Door zijn derde plaats tijdens de GP van Hongarije grijpt Lewis Hamilton de leiding in het kampioenschap. Max Verstappen kijkt nu aan tegen een achterstand van zes punten

Lees verder »