Lewis Hamilton: “Ik zal niet wachten tot ik helemaal uitgeblust ben om te stoppen met F1”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zegt dat hij nog voldoende benzine in de tank heeft om een tijdje door te gaan in de Formule 1 maar hij zal niet wachten tot hij helemaal uitgeblust is om ermee te stoppen.

Aan alle mooie verhaaltjes komt ooit een einde en daar is dat van Lewis Hamilton geen uitzondering op. Vooral sinds Sebastian Vettel heeft aangekondigd er de brui aan te geven aan het einde van het seizoen wordt de vraag over wanneer Hamilton het voor bekeken zal houden almaar groter.

Hamilton is immers twee jaar ouder dan Vettel en voor het eerst sinds vele jaren beleeft hij een moeilijk seizoen waarin hij tot nu toe nog geen wedstrijd wist te winnen. Hoe lang moet je er dan als zevenvoudig wereldkampioen nog mee doorgaan? 

Als het van Hamilton afhangt is het einde alvast nog niet nakend. Volgens de Mercedes-rijder is er nog genoeg spreekwoordelijke brandstof in de tank om er nog een tijdje mee door te gaan en zal hij niet doorgaan tot hij helemaal uitgeblust is. 

“Ik denk dat het een herinnering is dat ik me in het deel van mijn carrière bevindt waarin mensen waarmee ik samen mee begon en lang mee geracet heb ermee beginnen te stoppen,” aldus Hamilton, doelend op het afscheid van Vettel.

“Voor je het weet zal Fernando er niet meer zijn. En wie komt er daarna? Dan zal ik de oudste zijn, veronderstel ik! Maar, nee dat doet me nog niet aan mijn afscheid denken.”

“Nu ben ik aan het denken hoe ik de auto beter kan maken. Ik ben aan het denken aan de stappen die we moeten zetten om het team weer aan de winnende hand te krijgen, wat is de weg naar een volgende titel?”

“Wat zijn de stappen die gezet moeten worden om iedereen op dezelfde golflengte te krijgen in de sport om het werk dat we doen op het vlak van diversiteit? Ik ben aan het denken aan die dingen.”

“Als ik het heb over brandstof in de tank heb ik het over die dingen en ik denk dat ik nog steeds meer dan genoeg heb om door te gaan.”

“Ik ben nog steeds op missie, ik hou nog steeds van het racen, het is nog steeds een uitdaging. Dus ik heb niet echt het gevoel dat ik er mee zal ophouden in de nabije toekomst.”

Toch is Hamilton niet blind voor het feit dat er een tijd zal komen waarin zijn ingesteldheid en zijn vaardigheden zullen beginnen te verminderen maar hij zal niet blijven doorgaan tot hij helemaal uitgeblust is.

“Als ik stop zal er nog brandstof in de tank zijn,” gaat hij verder. “Ik denk niet dat ik doorga tot ik helemaal uitgeblust ben en er niets meer in de tank is, maar hopelijk duurt dat nog een tijdje.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022