Toto Wolff: “De moeilijkheden van 2022 zullen het team nog vele jaren verder helpen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Toto Wolff denkt dat de moeilijkheden die Mercedes dit jaar ondervindt het team in de volgende jaren nog van pas zullen komen.

Mercedes was een van de teams die problemen had met het terugkeren van het grondeffect naar de F1. In het begin van het seizoen kwam het team uit Brackley er helemaal niet aan te pas maar de laatste races is er beterschap te bespeuren met een paar podiumplaatsen.

“De start van het seizoen was helemaal niet goed, er is geen andere manier om het te zeggen,” aldus Wolff op ‘YouTube.’

“Als je in december kampioen wordt en vier maanden later kan je de teams in de voorste gelederen niet volgen is dat frustrerend.”

“Sindsdien hebben we op een rollercoaster gezeten en hebben we bijna elke race op het podium gestaan. We zijn altijd sterk op zondag maar nooit echt op zaterdag, het verschil was gewoon te groot.”

“Nu gaat het erover om proberen te begrijpen wat er mis is, en in de tweede helft van het seizoen proberen om ons tempo in de kwalificaties te verbeteren en te strijden voor overwinningen.”

Het was even wennen voor een team dat de sport de laatste jaren gedomineerd heeft maar de moeilijkheden die ze nu hebben, en proberen te overwinnen, zullen als we Toto Wolff mogen geloven tijdens de volgende jaren nog van pas komen.

 “Er is niet veel dat echt goed ging als je bedenkt dat onze verwachtingen waren om voor het wereldkampioenschap te strijden”, gaat Wolff verder.

“Maar we moeten de positieve punten meenemen, het is wat we in het verleden hebben gezegd: ‘De dagen dat we verliezen zijn de dagen dat we het meest leren’.”

“Onze auto was echt moeilijk, hij verbeterde op sommige momenten niet, het leek er echt op dat hij niet verbeterde. Ik denk dat de leerpunten die we hebben opgedaan ons over vele jaren zullen helpen.”

“Maar ook onze tijdspanne is niet een enkel weekend of zelfs maar een enkel jaar. We willen de organisatie over twee jaar, vijf jaar, tien jaar verder ontwikkelen.”

“Misschien kunnen de lessen en de hardheid van dit jaar daarbij van pas komen.”

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022