Lewis Hamilton: “In 2008 was mijn teamgenoot niet sterk genoeg”

Lewis Hamilton heeft in een interview met ‘Playboy’ te kennen gegeven dat hij nood heeft aan een sterke teamgenoot.

Tussen Hamilton en Rosberg ontstaan er binnen Mercedes geregeld spanningen maar volgens Lewis Hamilton is het goed wanneer er binnen een team twee sterke rijders naast elkaar rijden. Het is vaak zo dat twee goede teamgenoten elkaar tot betere prestaties inspireren, al kan het uiteraard ook mislopen.

Denk bijvoorbeeld maar even terug aan wat er vorig jaar tussen Rosberg en Hamilton gebeurde tijdens de kwalificatie in Monaco en de GP van België. Wat Hamilton betreft is er echter ook het veelbesproken seizoen 2007 waarbij Hamilton en Alonso het rijdersduo bij McLaren vormden.

Toch vindt Hamilton het dus belangrijk om een sterke teamgenoot naast zich te hebben. In het verleden was dat ook vaak het geval, maar wat het seizoen 2008 betreft vindt de Brit dat helemaal niet.

“Het is voor mij belangrijk om een sterke teamgenoot te hebben,” zei Hamilton tegenover ‘Playboy’. “In 2008, toen ik mijn eerste titel veroverde, was mijn teamgenoot niet sterk genoeg. Het team kon de wereldtitel bij de constructeurs niet veroveren.”

In 2008 was Heikki Kovalainen de teamgenoot van Hamilton. De Fin behaalde dat seizoen in Hongarije zijn eerste en enige overwinning in de Formule 1. Kovalainen behaalde amper de helft van de punten die Hamilton dat jaar behaalde en eindigde als zevende in het kampioenschap.

“Het is goed om een teamgenoot te hebben die jezelf en het team pusht om op een hoger niveau te presteren, dat kan je immers niet alleen. Twee is dan beter, alleen ben je immers langzamer,” besluit de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer