Lewis Hamilton is blij met het nieuws rond Andretti: “Maar er zullen een aantal mensen niet blij zijn dat ik dit steun”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton laat weten dat hij blij is dat de FIA het project van Andretti steunt maar hij vertelt erbij dat er waarschijnlijk anderen zijn die niet blij zijn dat hij het project steunt.

Maandag liet de FIA weten dat ze het project van Andretti om als elfde team deel te nemen aan het wereldkampioenschap F1 zullen steunen. Nu ligt de bal in het kamp van de F1 maar verschillende teams en de CEO van de sport, Stefano Domenicali, hebben al laten weten dat ze tegen een uitbreiding van de startgrid zijn. Lewis Hamilton heeft al laten weten dat hij een uitbreiding van de grid fantastisch zou vinden.

 “Ik heb altijd het gevoel gehad dat er niet genoeg auto’s op de grid stonden,” aldus Hamilton. “Dus hoewel er zeker mensen zullen zijn die niet blij zijn dat ik het zo ondersteun, denk ik dat het geweldig is.

“Het is een kans voor meer banen, nog twee zitjes beschikbaar voor een potentiële vrouwelijke rijder. Het opent meer mogelijkheden en ik denk dat het spannend wordt voor de sport.”

De teamgenoot van Lewis Hamilton, George Russell, is gematigd enthousiast en plaatst een aantal vraagtekens bij een eventuele uitbreiding van de grid.

“Formule 1 is het summum en we willen een kwaliteitscompetitie zien,” zei hij. “Dus ik ben niet voor, ik ben niet tegen, maar als er een extra team zou komen dan moet het wel een kwaliteitsteam zijn dat iets kan toevoegen aan de sport.”

Max Verstappen laat weten onder de indruk te zijn van het project van Andretti, maar hij begrijpt ook dat er bepaalde teams tegen hun komst zijn.

“Alles wat ik tot nu toe heb gezien, plus ik denk de partners die ze hebben en de naam, hebben ze laten zien dat ze een professioneel team zijn. Dus het zou, denk ik, mooi zijn omdat het meer mogelijkheden geeft voor de rijderskant. Maar ik kan ook het standpunt van de andere teams begrijpen. Dus het is een lastige.”

“Uiteindelijk hebben de FIA, de teams en natuurlijk de FOM meer informatie over hoe serieus alles is en hoe goed alles is voorbereid. Dus daarom wordt het niet zo’n makkelijke beslissing om te nemen.”

Daar sluit Fernando Alonso, die voor Andretti ooit deelnam aan de 500 mijl van Indianapolis, zich grotendeels bij aan.

“Ze zijn een geweldig team,” zei hij. “Michael is natuurlijk een geweldige naam om toe te voegen aan de Formule 1.”

“Maar er zijn andere mensen verantwoordelijk voor dit soort beslissingen: Eerst de FIA en dan de FOM en ook de teams. Dus wat mij betreft, ik weet niet precies wat ik moet zeggen, maar wat de uiteindelijke beslissing ook wordt, het komt goed.”

“Ik mag Michael, zoals ik al zei, ik mag de organisatie, maar ik begrijp ook andere dingen en ik zal ook de positie van Aston Martin steunen en ik vind alles goed.”

Wat de positie van Aston Martin is, dat liet Lawrence Stroll ook al duidelijk merken: “De zaken gaan goed, geen nood aan een elfde team”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023