Stroll houdt voet bij stuk: “De zaken gaan goed, geen nood aan een elfde team”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Lawrence Stroll vindt dat de Formule 1 geen nood heeft aan een elfde team, daarmee reageert de Aston Martin-baas op het project van Michael Andretti.

Eerder deze week kwam het nieuws dat Andretti op de steun mag rekenen van de FIA nadat de aanvraag om deel te nemen aan de Formule 1 werd goedgekeurd. De volgende stap is het onderhandelen over de commerciële kant van de zaak met Liberty Media en de Formule 1.

Het merendeel van de teams zit echter niet te wachten op een extra team op de grid want dat zou betekenen dat hun deel van het prijzengeld een stukje kleiner wordt. Na de aanvaarding van de kandidatuur door de FIA is Lawrence Stroll de eerste die een duidelijk standpunt inneemt tegen de komst van Andretti naar de F1, dat deed hij woensdag op de voorstelling van het WEC-project van Aston Martin.

“De zaken lopen goed, de F1 heeft het nog nooit zo goed gedaan en ik geloof dat als iets niet kapot is, je het ook niet hoeft te repareren”, vertelde Stroll aan Sky Sports F1. “Dus ik ben er sterk van overtuigd dat het op dit moment heel goed werkt met tien teams en ik geloof dat het zo moet blijven.”

Om te duiden dat de F1 nog nooit zo gezond was haalde Stroll het voorbeeld aan van het succes van de Amerikaanse races.

“Er zijn nog nooit zoveel fans of toeschouwers geweest, het publiek is het hoogste dat ooit is geweest.”

“Ik zie nog steeds een aanzienlijke groei, vooral in de Verenigde Staten, de grootste consumentenmarkt ter wereld.”

“Zoals je weet hebben we nu drie races in de Verenigde Staten, met ons tweede jaar in Miami en we gaan in november naar Las Vegas. Dus ik zie enorme groeimogelijkheden voor de toekomst.”

Vreemd genoeg is het net het succes van die races waardoor de Formule 1 graag een tweede Amerikaans team op de grid zou hebben. Wordt ongetwijfeld vervolgd… 

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023