Lewis Hamilton is contractbesprekingen met Mercedes begonnen en verkiest Bottas als teamgenoot

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In tegenstelling tot vorig jaar zijn Mercedes en Lewis Hamilton nu al begonnen met de contractbesprekingen. Alles lijkt te wijzen op een mogelijke contractverlenging van Hamilton.

“We zijn gesprekken begonnen,” vertelde Hamilton op donderdag in Spielberg. “Er valt niet veel over te zeggen, we zijn gesprekken begonnen en het is positief.”

Vorig jaar was één van de argumenten om de contractbesprekingen zo laat aan te vatten dat de focus volledig op het kampioenschap moest liggen. Opmerkelijk genoeg worden de gesprekken dit jaar wel veel vroeger aangevat terwijl de titelstrijd dit jaar duidelijk veel intenser is.

Teamgenoot Valtteri Bottas kreeg vorig jaar veel vroeger dan Hamilton een nieuw contract. Dit jaar lijkt de situatie omgekeerd en zijn er heel wat speculaties over een mogelijke vervanging van Bottas door George Russell. Hamilton lijkt het op te nemen voor zijn Finse teamgenoot en lijkt ook Bottas graag volgend jaar naast hem te zien rijden.

“Hij is de beste teamgenoot,” aldus de zevenvoudig wereldkampioen. “En met teamgenoot heb ik het niet alleen puur over performance.”

“Het gaat ook over de sfeer binnen het team, het draait rond hoe je samenwerkt met je teamgenoot.”

“Kijk, Valtteri is momenteel mijn teamgenoot en we hebben allebei in onze carrières onze ups en downs gekend. Maar zoals ik zei, hij is een geweldige teamgenoot en ik zie geen nood om dat te veranderen.”

Hamilton werd vervolgens gevraagd wat hij vond van een eventuele vervanging van Bottas door George Russell.

“Wel, hij is mijn teamgenoot momenteel niet dus daar hoef ik niets over te zeggen,” ontweek Hamilton de vraag.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed