“Lewis Hamilton is een betere rijder dan Michael Schumacher”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Williams-teambaas James Vowles is Lewis Hamilton intrinsiek een betere rijder dan Michael Schumacher.

Vowles werkte jarenlang bij het Mercedes F1 team en maakte zo van op de eerste lijn de wereldtitels van Lewis Hamilton samen met Mercedes mee. De huidige Williams-teambaas werkte ook met Michael Schumacher toen die bij Mercedes zijn F1-comeback maakte en wanneer hij beide rijders vergelijkt schat hij Lewis Hamilton hoger in dan Michael Schumacher. James Vowles vindt dat Lewis Hamilton de ‘natuurlijk meest getalenteerde’ rijder is waarmee hij heeft samengewerkt.

“Ik vind het moeilijk om een andere sport te vinden die eigenlijk een teamsport is maar waarbij alles begint bij het verslaan van je teamgenoot,” aldus Vowles tijdens de ‘High Performance’ podcast. “Wanneer je je teamgenoot niet verslaat dan zit je in de problemen, maar dat is slechts één van de gevechten. De sleutel is hoe iedereen bijdraagt tot dit succes.”

“Lewis was, en is dat vandaag nog steeds, de meest natuurlijk getalenteerde rijder waarmee ik heb samengewerkt, inclusief Michael schumacher.”

“Zijn mentaliteit toen hij in het team kwam was geweldig. Die was ‘Ik ga ten koste van alles iedere race winnen’. Maar wanneer je vandaag met hem praat dan beseft hij en aanvaardt hij dat tweede en derde plaatsen noodzakelijk zijn om kampioenschappen te winnen.”

“Wanneer je op dagen dat je de race niet kan winnen samenwerkt met het team dan geeft je dat een grotere beloning dan wanneer je probeert om iedere race te winnen.”