“Lewis Hamilton is een enorm talent maar hij heeft ook erg veel geluk gehad”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Fernando Alonso is Lewis Hamilton absoluut een enorm talent, iets waarvoor hij erkenning dient te krijgen, maar tegelijkertijd heeft Hamilton volgens hem ook enorm veel geluk gehad dat hij zo snel en zo lang in een competitieve wagen mocht racen.

Een terugblik op de carrière van Lewis Hamilton leert ons dat hij bij slechts twee teams heeft geracet: McLaren en Mercedes. Bij McLaren debuteerde Hamilton meteen in een erg competitieve wagen, in die mate zelfs dat hij bijna meteen tijdens zijn debuutseizoen wereldkampioen werd. Uiteindelijk slaagde Hamilton erin om tijdens zijn tweede seizoen in de Formule 1 wereldkampioen te worden en vervolgens nog zes keer wereldkampioen te worden samen met Mercedes dat jarenlang over een erg dominante wagen beschikte.

“Ik heb erg veel respect voor hem. Uiteindelijk kruisten onze carrières elkaar enkele keren,” aldus Alonso die zelf voor vijf F1-teams heeft geracet en in 2007 teamgenoot was van Hamilton toen die bij McLaren debuteerde.

“Dit jaar strijden we closer met elkaar en in gelijkaardige wagens, zeker tijdens deze fase van het jaar. In Australië bevonden we ons bijna de volledige race binnen de twee seconden van elkaar, het was een erg close gevecht.”

In tegenstelling tot Hamilton wisselde Alonso vaker van team, keuzes die achteraf erg vaak de foute beslissing bleken te zijn. Alonso gaf zelf al toe dat zijn F1-carrière er helemaal anders had kunnen uitzien. Verschillende collega’s lieten ook al verstaan dat Alonso meer wereldtitels had moeten behalen.

“Ik denk nog steeds dat Hamilton één van de beste rijders in de sport is, tegelijkertijd heeft hij ook zeer veel geluk gehad door gedurende veel jaren met een zeer dominante wagen te rijden,” blikt Alonso terug. “Wanneer je gedurende veel jaren een dominante wagen hebt, Michael Schumacher won zeven wereldtitels, Hamilton won zeven wereldtitels, Verstappen zal waarschijnlijk later dit jaar zijn derde wereldtitel behalen, wie weet hoeveel nog.”

“Ik won twee wereldtitels, in de F1 heb je de beste wagen nodig om kampioen te kunnen worden.”

“Mocht Hamilton een probleem gehad hebben tijdens die jaren bij Mercedes dan zou Bottas vijf keer wereldkampioen zijn geweest.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print