Fernando Alonso: “Ik zou graag met Max Verstappen deelnemen aan de 24u van Le Mans”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Naast tweevoudig F1-kampioen is Fernando Alonso ook een tweevoudig winnaar van de 24u van Le Mans. In de toekomst wil Alonso graag nog eens deelnemen aan de legendarische race en dat graag met Max Verstappen in zijn team.

Sinds zijn terugkeer naar de Formule 1 ligt de focus van Alonso bijna volledig op de Formule 1. Zeker nu hij met Aston Martin vooraan meedoet lijkt daar niet meteen verandering in te zullen komen maar toch kijkt Alonso ook naar de toekomst en daarin ziet de tweevoudig winnaar van de 24u van Le Mans zichzelf opnieuw deelnemen aan de legendarische race.

In 2018 en 2019 won Alonso samen met teamgenoten Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi voor Toyota de 24u van Le Mans. Alonso sluit een toekomstige deelname niet uit, zeker wanneer hij dat samen met Max Verstappen zou kunnen doen.

“In de toekomst wil ik het zeker doen, als er een kans is om met Verstappen te racen in Le Mans,” aldus Alonso. “We zijn zeer goede vrienden, we staan steeds in contact met elkaar. Ik zou erg graag samen met Max deel te nemen aan Le Mans, als ik het opnieuw doe.”

“Je weet dat wanneer je de wagen aan één van je teamgenoten geeft, wanneer je gaat rusten, dat je de wagen in de best mogelijke handen geeft. Het zou een eer zijn.”

Max Verstappen nam zelf nog niet in het echt deel aan de legendarische race, al nam hij wel al deel aan de ‘Virtual Le Mans’.