Mercedes doet indrukwekkende investering van 70 miljoen: “Dit moet het Silicon Valley van de F1 worden”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Het Mercedes F1 team heeft grootse plannen met haar F1-fabriek in Brackley. Het wil van haar thuisbasis in Brackley een nieuwe innovatieve en tegelijkertijd duurzame campus maken. Prijskaartje: 70 miljoen Britse pond.

Verschillende projecten, faciliteiten en gebouwen werden sinds 2017 al herbekeken of op een andere locatie ingepland maar echt ingrijpende wijzigingen zullen de komende twee jaar plaatsvinden. De nieuwe campus van Mercedes moet tegen eind 2025 klaar zijn en het team in staat stellen om naast meer personeel comfortabel te kunnen laten werken ook op een meer duurzame manier te functioneren.

“Onze campus werd oorspronkelijk gebouwd om 350 mensen te huisvesten,” aldus Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff. “Vandaag zijn het 1 250 personeelsleden.”

“De ontwikkeling van de campus tijdens de voorbije vijf jaar is tegen een ongelooflijke snelheid gebeurd. Nu plannen we een verdere uitbreiding met verschillende nieuwe gebouwen waarmee we een moderne campus willen creëren. Er zullen ontspanningsruimten zijn, restaurants, een hoogtechnologische fitness en een marketinggebouw.”

Uiteraard zijn er ook de nodige zonnepanelen, elektrische voertuigen en wordt er volop ingezet op recyclage en hergebruik van materialen. Tegelijkertijd moet het een uitmuntende plaats worden om te werken.

“Dit alles wordt gedaan voor onze mensen,” aldus Wolff. “We willen een geweldige plaats creëren om te werken en tijd door te brengen. We willen dat het een eigen dorpje wordt met alle voorzieningen en voordelen die je zou verwachten van een Silicon Valley-achtige omgeving.”