“Lewis Hamilton is een ‘titaan’ die nog nooit een rivaal zoals Max Verstappen heeft gekend”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner heeft Lewis Hamilton in zijn carrière nog nooit zo’n stevige opponent als Max Verstappen gekend. Voor het eerst in jaren is Hamilton inderdaad in een serieuze strijd om de wereldtitel verwikkeld.

Met nog zes races te gaan staat Max Verstappen slechts zes punten voor op Lewis Hamilton. De laatste keer dat Hamilton zo hevig om de wereldtitel moest strijden was met Nico Rosberg in 2016, een strijd die hij van zijn Duitse teamgenoot verloor. 

De titelstrijd met Rosberg duurde toen tot de allerlaatste race, iets dat ook dit jaar wordt verwacht tussen Hamilton en Verstappen. Al zal er volgens Horner een andere rivaliteit zijn tussen Hamilton en Verstappen dan destijds met Nico Rosberg.

“Ik denk dat zo’n dingen altijd evolueren,” aldus Horner tegenover ‘The Guardian’. “Lewis kende tot dusver een geweldige carrière en bevindt zich nog steeds in een geweldige vorm. Hij is nog steeds een titaan van de sport.”

“Het feit dat Max momenteel zo intens met hem kan strijden, neus-aan-neus, dat had Lewis waarschijnlijk niet verwacht doorheen zijn carrière, zeker niet tijdens de vele jaren dat hij kampioen is geworden.”

De drang om die felbegeerde achtste wereldtitel te veroveren zal volgens Horner op Hamilton beginnen wegen, aangezien hij dan alleenrecordhouder zou zijn.

“Er staat overduidelijk veel op het spel voor hem, hij gaat voor zijn achtste wereldtitel, wat een record zou zijn. Max gaat voor zijn eerste en hij weet dat er nog vele jaren zullen volgen,” aldus Horner. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022