Lewis Hamilton is het beu: “Ik zal blij zijn wanneer ik van deze F1-bolide vanaf ben!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Nadat Mercedes in Mexico een stap vooruit leek te hebben gezet werden Lewis Hamilton en George Russell tijdens de sprintrace in Brazilië plots opnieuw met de voeten op de grond gezet. Vertwijfeling en teleurstelling overheersten, Hamilton kan alvast niet wachten tot het seizoen erop zit en hij niet meer met de Mercedes W14 moet racen.

Lewis Hamilton startte de sprintrace van op de vijfde plaats maar moest aan de finish genoegen nemen met de zevende plaats, niet het resultaat dat hij en Mercedes hadden verwacht. Het was opnieuw een frustrerende race voor de zevenvoudig wereldkampioen. 

“De voorbije races waren we erg blij met de vooruitgang die we geboekt hadden, het was echt positief om te zien,” aldus Hamilton. “Vervolgens kom je naar een ander circuit en heb je de slechtste bandenslijtage in eeuwen.”

“Het lijkt alsof je met deze wagen nooit weet wat je mag verwachten. Nog maar enkele races en ik ben er vanaf, ik zal blij zijn! Ik tel de dagen af.”

“Ik weet niet of de afstelling van de wagen fout zat. Waarschijnlijk hebben we iets fout gedaan met de afstelling, het is wat het is.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023