Sergio Perez finisht sprintrace na slechte start als derde : “Dit was niet eenvoudig maar voelt zo goed!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Perez heeft er een intense sprintrace opzitten maar wel een race waaraan hij een goed gevoel overhoudt. De Mexicaan doet ook een goede zaak in de strijd voor de tweede plaats in het kampioenschap.

Sergio Perez startte de sprintrace van op de derde plaats maar door een slechte start slaagde George Russell erin om Perez te passeren. Even later slaagde ook Lewis Hamilton erin om Perez voorbij te gaan. Dat betekende slecht nieuws voor Perez in de strijd om de tweede plaats in het kampioenschap.

Uiteindelijk slaagde Perez erin om terug te vechten en de sprintrace als derde te finishen. Een zevende plaats voor Lewis Hamilton zorgt ervoor dat Perez opnieuw enkele extra punten voorsprong heeft op Hamilton. Na enkele teleurstellende resultaten doet dit Perez opnieuw goed.

“Ja, dat was geen eenvoudige race,” vertelde Perez in het parc fermé nadat hij als derde was gefinisht. “Ik had een verschrikkelijke start, verloor een plaats aan George en vervolgens nog een plaats aan Lewis in de vierde bocht.”

Perez vocht terug, slaagde erin om beide Mercedes-rijders opnieuw in te halen en de race als derde te finishen.

“Vanaf dan was ik aan het strijden. Ik moest veel van mijn banden vragen en ik denk dat ik daarvoor aan het einde van de race de prijs heb betaald,” aldus Perez. “Zonder die slechte start had ik meer naar voor kunnen eindigen.”

“Het probleem was dat ik mijn banden niet kon managen. Ik moest pushen en we weten dat dit circuit erg gevoelig is daarvoor en dat je dan bandenslijtage krijgt. Dat kostte me een beter resultaat.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023