Ferrari maakte een ‘foutje met de koeling’: “Maar we hebben nu iets goed voor de race op zondag”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-rijders Charles Leclerc en Carlos Sainz kenden op zondag een moeilijke race nadat Ferrari op het vlak van de koeling van de wagens een ‘foutje’ had gemaakt. Leclerc en Sainz finishten de sprintrace op de vijfde en achtste plaats maar moesten vaak van het gas omdat er problemen waren met de koeling.

Bij Ferrari besloten ze zich immers te focussen op de race van zondag en de sprintkwalificatie en sprintrace daarvoor op te offeren. Zo gebruikten ze in SQ3 geen nieuwe zachte banden en ook tijdens de sprintrace werden niet de nog beste banden gebruikt zodat er extra nieuwe banden beschikbaar zijn voor de race op zondag.

“We hebben al onze slechtste bandensets die we beschikbaar hadden gebruikt en de goede bandensetjes bijgehouden voor de race op zondag. Hopelijk helpt dat,” aldus Sainz. “Het zal echter niet positief zijn als we zoveel ‘lift and coast’ moeten toepassen, het was immers zeer, zeer tricky met onze temperatuur. We konden gewoon niet pushen tijdens de race.”

“Hopelijk verbetert dat want ik heb nog nooit zoveel ‘lift and coast’ moeten toepassen als vandaag. Ik moest het zo vaak doen dat ik zelfs de remmen niet kon pushen. Ik moest dan ook zorgen dat ik DRS had zodat ik op de rechte stukken snel was.”

Ferrari-teambaas Frederic Vasseur gaf toe dat ze bij Ferrari in de fout waren gegaan op het vlak van de koeling.

“We hebben een kleine fout met de koeling gemaakt en we hebben de rijders vanaf de tweede ronde gevraagd om ongelooflijk veel ‘lift and coast’ toe te passen,” aldus Vasseur. “We hebben besloten om de sprintrace deels op te offeren zodat we ons voor de grand prix op zondag in een betere positie bevinden. We zullen moeten afwachten hoe dat uitdraait en of het een goede beslissing was.”

“We hebben tijdens de sprintkwalificatie geen nieuwe banden gebruikt zodat Charles een setje nieuwe zachte banden heeft en Carlos een setje waarmee slechts twee ronden zijn gereden. Ze hebben allebei twee setjes nieuwe mediums.”

Het nieuw setje zachte banden kan Leclerc goed van pas komen bij de start maar Leclerc verwacht niet dat hij lang aan de leiding zal rijden mocht hij Verstappen bij de start kunnen passeren.

“Ik ben er zeker van dat als dit de snelheid is, dat wanneer ik Verstappen bij de start zou inhalen, dat dit dan irrelevant is want na twee of drie ronden denk ik dat hij me dan opnieuw zal passeren,” aldus Leclerc.

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023