Lewis Hamilton is kritisch: “De F1 heeft haar ‘aerodynamische’ belofte niet waargemaakt”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens zevenvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton is het met de nieuwe generatie F1-bolides nog steeds moeilijk om een voorliggende wagen te volgen. De Formule 1 heeft haar ‘aerodynamische belofte’ volgens Hamilton niet waargemaakt.

Met de nieuwe generatie F1-bolides is het volgens Lewis Hamilton daadwerkelijk iets eenvoudiger om de wagen voor jou te volgen maar niet zo eenvoudig als dat de Formule 1 volgens Hamilton had beloofd.

“Ik denk dat het iets beter is dan de vorige generatie wagens maar het is niet geworden wat ze ervan gezegd hadden,” aldus Hamilton. “Er zijn voor de toekomst nog enkele verbeteringen mogelijk.”

Vorig jaar ondervond Mercedes heel wat problemen met het veelbesproken ‘porpoising’, iets dat volgens Hamilton toe te schrijven was aan het probleem met ‘dirty air’.

“Vorig jaar was een slecht seizoen voor ons met het stuiteren omdat er veel turbulentie was,” aldus Hamilton. “Dit jaar hebben we geen problemen met het stuiteren waardoor we minder problemen ondervinden met het volgen van andere wagens.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print