Guenther Steiner waarschuwt: “We moeten de regels niet aanpassen omdat Red bull de F1 domineert”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft Red Bull simpelweg haar ‘huiswerk’ beter gemaakt en domineert het daardoor momenteel de Formule 1. Steiner waarschuwt ook dat de F1 nu niet halsoverkop plots de regels moet gaan aanpassen om de dominantie van Red Bull te proberen doorbreken.

Steiner beseft dat weinig fans graag zien dat Red Bull met de vingers in de neus races wint maar tegelijkertijd vraagt Steiner ook geduld. Volgens Steiner is show en spektakel inderdaad belangrijk voor de Formule 1 maar de sport op zich is belangrijker.

“De sport is het belangrijkste dat we hebben,” aldus Steiner volgens ‘Motorsport.com’. “De show is ondergeschikt daaraan, maar ik denk dat alles uit zichzelf dichter bij elkaar zal komen en dan zullen we vooraan een goede race hebben met Checo en Max, dat zal niet zonder vuurwerk gebeuren, niet zonder show.”

“Er is een show-element daaraan. Maar ik maak me geen zorgen dat de rest hen niet zal bijhalen.”

De Haas-teambaas meent dat er geen paniekvoetbal mag gespeeld worden en dat er dus niet vlug enkele reglementswijzigingen moeten doorgevoerd worden om de dominantie van Red Bull te proberen doorbreken. Steiner meent dat heel wat teams hebben kunnen profiteren van de ingrijpende reglementswijziging en dat we nu gewoon alles tijd moeten geven.

“Ik zou zeggen dat de regels werken,” vertelt Steiner. “Red Bull heeft momenteel duidelijk een voordeel maar ik zou niet zeggen dat ze komende twintig races dat voordeel zullen behouden.”

“Ik ben daar niet zeker van omdat iedereen dichterbij zal komen en hopelijk zullen ze te weten komen hoe Red Bull dit voordeel heeft bereikt en kunnen we dat kopiëren of iets gelijkaardigs doen.”

“Iedereen zal erg hard werken en je mag ook niet vergeten dat Red Bull haar bestraffing van vorig jaar heeft, ze kunnen dit jaar minder ontwikkelen in de windtunnel dus ze kunnen theoretisch niet zoveel vooruitgang boeken.”

“Je moet zien wat het geeft. Ze hebben bij Red Bull fantastisch werk verricht en je kan de regels daar niet de schuld van geven. Wanneer iemand iets beter doet dan iemand anders dan moet die daarvoor een voordeel krijgen.”