Fernando Alonso: “Het record van Michael Schumacher en Lewis Hamilton is het ultieme doel maar ligt buiten bereik”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Met 358 F1-races op de teller is Fernando Alonso recordhouder maar dat op zich is volgens de tweevoudig F1-kampioen geen belangrijk record. Het enige record dat volgens Alonso belangrijk is, dat is dat van het aantal wereldtitels in de Formule 1 en dat ligt gezien zijn leeftijd buiten bereik.

In 2005 en 2006 veroverde Alonso met Renault twee wereldtitels op rij. Het leek de voorbode te zijn van verschillende wereldtitels die nog zouden gaan volgen maar die wereldtitels kwamen er omwille van allerlei redenen niet en Alonso bleef steken op twee stuks.

Alonso beseft dat hij met zijn 41 jaar zich in de herfst van zijn F1-carrière bevindt en dat het ultieme record van het meeste aantal wereldtitels in de Formule 1 buiten zijn bereik ligt, al geniet hij uiteraard wel van het feit dat hij dit seizoen samen met Aston Martin een heel stuk competitiever is dan de voorbije jaren.

“Wanneer je heel wat jaren racet dan begin je uiteraard records te verbreken,” vertelt Alonso in een interview voor sponsor ‘Bang & Olufsen‘. “Het enige dat telt is denk ik het record van aantal kampioenschappen verbreken.”

“Momenteel is dat waarschijnlijk onhaalbaar want met Michael Schumacher en Lewis Hamilton die zeven wereldtitels hebben ligt dat buiten bereik. Maar dat is het uiteindelijk doel.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print