“Lewis Hamilton is niet blij met contractverlenging van één jaar bij Mercedes”: F1-afscheid nakende?

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Martin Brundle, analist bij ‘Sky Sports’, is Lewis Hamilton niet blij met zijn eenjarig contract bij Mercedes.

Hoewel de onderhandelingen over een nieuw contract tussen Lewis Hamilton en Mercedes lang aangesleept hebben, twijfelde niemand eraan dat beide partijen elkaar wel zouden vinden. Zoals verwacht kwam er vorige maand dan ook witte rook maar het was wel verrassend te noemen dat de zevenvoudig wereldkampioen slechts een contractverlenging van een jaar tekende.

Mercedes-teambaas Toto Wolff had daar tijdens een videoconferentie het volgende over te vertellen.

“Eigenlijk was het de bedoeling om de onderhandelingen tussen de races in Bahrein te starten maar toen voelde Lewis zich niet goed. We zijn dan kort voor Kerstmis beginnen te onderhandelen en toen werd het vroeg dag. We hebben daarom gezegd dat we het later over het seizoen 2022 zouden hebben en dat we nu een overeenkomst voor een jaar zouden tekenen, dat geeft ons wat ruimte.”

Martin Brundle kent Lewis Hamilton al heel wat jaren en mocht voor ‘Sky Sports’ een aantal interviews met de zevenvoudig wereldkampioen doen. 

“We hebben met Lewis een aantal exclusieve uitzendingen gemaakt die de volgende weken en maanden uitgezonden zullen worden,” aldus Brundle.

“Hij was vrolijk als altijd, maar ook een beetje chagrijnig. Ik vind het in dit verband interessant dat zijn manager Marc Hynes, die al heel lang aan zijn zijde stond, niet langer aan boord is. Ik merkte dat Hamilton ongelukkig is met hoe de onderhandelingen met Mercedes zijn verlopen.”

“Ik vond het veelbetekenend hoe hij antwoordde op mijn vraag over zijn pole positions. Hij heeft er nu achtennegentig en ik zei hem: ‘Dit seizoen ga je zeker de kaap van de honderd halen.’ Hij antwoordde me: ‘Hoezo? McLaren lag een kwart seconde achter ons in Abu Dhabi en ze hebben nu onze motor. En wat met Red Bull Racing? Misschien dat hun high rake-concept nu echt van de grond komt. Ik zou Ferrari niet afschrijven, en ik verwacht ook wel wat van Aston Martin.’”

“Ik zei hem: ‘Je hebt nu achtennegentig pole positions, de meeste daarvan zijn uit het turbo-hybride tijdperk en enkel in 2020 heb je er al tien behaald. Dan is de kans toch groot dat je er daar nog twee aan gaat toevoegen.’ Lewis houdt ervan om je wat te plagen als je een gesprek met hem hebt. Daarna hebben we nog een uur lang gesproken over zijn geweldige race in Istanboel, waar hij zijn zevende wereldtitel veilig stelde. Toen was hij weer de oude Lewis, heel open over zijn gedachten.” 

Maar er wringt duidelijk iets bij de zevenvoudig wereldkampioen. Niet enkel Martin Brundle bespeurde dat, ook andere ingewijden vinden dat Lewis Hamilton anders tegen de dingen aankijkt. 

De kans lijkt dan ook steeds groter te worden dat indien Hamilton dit jaar een achtste wereldtitel verovert, de Brit de Formule 1 vaarwel zegt en zich focust op zijn andere passies zoals mode en muziek. Daarnaast is er uiteraard ook nog zijn strijd tegen racisme, voor diversiteit en voor het klimaat.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022