“McLaren dicht bij verkoop hoofdkwartier voor 180 miljoen Britse pond”

McLaren
McLaren

Net als verschillende andere F1-teams bevindt ook McLaren zich in een moeilijke financiële situatie. De pandemie met het coronavirus hakt er serieus in en het is dan ook al langer een publiek geheim dat McLaren allerlei mogelijkheden onderzocht om haar financiële situatie te verbeteren.

Tijdens het begin van de coronacrisis probeerde McLaren om een lening te verkrijgen bij de Britse overheid maar daar kreeg het geen positief antwoord op. Er volgde een ontslagronde van ruim 1 200 jobs bij McLaren en ook het rijdersduo leverde salaris in.

In de nasleep van de geweigerde lening van de Britse overheid investeerde Mumtalaka, een investeringsfonds uit Bahrein, een jaar geleden ruim 300 miljoen Britse pond in McLaren maar daarmee was de zoektocht naar extra kapitaal niet ten einde.

Er waren al langer berichten dat het McLaren Technology Centre te koop zou aangeboden worden en volgens ‘Sky Sports’ lijkt McLaren dicht bij een verkoop te staan aan de private equity-groep TPG. Er zou daarbij sprake zijn van een bedrag van zo’n 180 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 210 miljoen euro.

Via een ‘sale and lease back’-constructie zou McLaren haar hoofdkwartier verkopen en het vervolgens huren zodat het gewoon op dezelfde locatie kan blijven. Voordeel is dat er op korte termijn geld binnen komt, op langere termijn dreigt er uiteraard veel meer geld uitgegeven te worden.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022