Lewis Hamilton is radeloos: “Niets wat we veranderen aan de wagen maakt een verschil”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton zegt dat niets wat Mercedes probeert om haar F1-bolide beter te maken ook effectief zorgt voor de broodnodige progressies.

Het was helemaal niet het dagje van Lewis Hamilton tijdens de eerste oefensessies in Melbourne. Tijdens de eerste oefensessie moest de zevenvoudig wereldkampioen 1,2 seconde prijsgeven op de snelste tijd van Carlos Sainz en tijdens de tweede oefensessie had hij zelfs anderhalve seconde meer nodig voor een rondje Albert Park dan Charles Leclerc in zijn Ferrari.

Mercedes blijft problemen hebben met het stuiteren van de W13, het veelbesproken porpoising, en als we Lewis Hamilton mogen geloven is er ook niet meteen een oplossing voorhanden. 

“Het is gewoon dat niets wat we veranderen aan de auto een verschil maakt op dit moment,” aldus een bijna moedeloze Hamilton tegenover ‘Autosport’ na de oefensessies op vrijdag.

“Dus dat is het moeilijke. Je wordt heel optimistisch en dan breng je veranderingen aan en dan lijkt het niet te willen verbeteren.”

“We hebben wat dingen veranderd toen we aan de tweede oefensessie begonnen. De eerste oefensessie was beter en uiteindelijk bleek de tweede een beetje moeilijker voor mezelf. Dus ik weet het niet, het is gewoon een lastige auto.”

Volgens Hamilton zit er dan ook niet veel meer op dan het beste van het weekend proberen te maken. 

“Er is niet veel dat we kunnen doen,” klinkt het gelaten bij Hamilton.

“Zo is het nu eenmaal. En dus moeten we er gewoon mee doorrijden. Dat is het frustrerende: je probeert te pushen, je probeert te pushen en zelfs als je een fatsoenlijke ronde rijdt, ben je 1,2 seconde trager. Dus het is moeilijk.”