Max Verstappen op P2: “De balans van de wagen was niet goed”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen reed tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Australië de tweede tijd op meer dan twee tienden van Charles Leclerc. Volgens Verstappen zit de balans van zijn wagen nog niet goed.

“In de eerste vrije training en het begin van de tweede was de balans nog niet goed”, aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“We hebben de auto iets veranderd voor de laatste run en dat voelde een stuk beter aan. We verliezen iets op Ferrari, maar we proberen het gat wat kleiner te maken. Ze zijn weer snel.”

Red Bull en Verstappen zijn voorlopig dus op achtervolgen aangewezen al hoopt Verstappen dat de situatie er tegen de kwalificatie een stuk beter zal uitzien.

“In de lange run lijkt alles stabiel en goed, en daar ben ik blij mee. We hebben echt wat vooruitgang geboekt vandaag. Dat was ook nodig want in het begin was het een beetje tricky. We zijn in de goede richting gegaan en ik hoop dat we nog wat kleine aanpassingen kunnen doen voor morgen.”

“Je weet niet hoe het er morgen uit gaat zien maar Ferrari lijkt weer snel. We hebben nog wat werk te doen maar we zitten er min of meer bij.”