Sebastian Vettel krijgt na ritje met scooter een boete van 5 000 euro

F1 - Twitter
F1 - Twitter

Het was ongetwijfeld het beeld van de eerste oefensessie: Sebastian Vettel die na technische problemen op een scooter over het Albert Park Circuit terug naar de pitlane rijdt. De Duitser kreeg daarvoor echter een boete van 5 000 euro gepresenteerd.

De fans in de tribunes gingen uit hun dak toen Sebastian Vettel op een scooter passeerde maar de stewards wisten het minder te appreciëren dat Vettel op de scooter terugkeerde. Zij presenteerden hem immers een boet van 5 000 euro.

“We hadden duidelijk een probleem en er was wat rook, ik verloor vermogen,” aldus Vettel. “We moesten de wagen op het circuit stoppen en ik deed mijn uiterste best om de schade te beperken en de wagen zo snel mogelijk van de baan te doen.”

“Ik probeerde ervoor te zorgen dat de wagen niet verder beschadigd raakte. De marshal was erg behulpzaam. Nadat alles in orde was vroeg ik aan hem of ik mocht terugkeren. Ze vertelden tegen mij dat het mocht van zodra de sessie voorbij was. Vervolgens kwam iemand met een scooter die zei dat ik achterop mocht springen.”

“Ik vroeg of ik zelf mocht rijden omdat ik liever zelf rij. Hij gaf me de scooter en ik zei ‘oké’. Hij zei vervolgens tegen mij ‘ga maar’, wat ik vervolgens ook deed.”

De Formule 1 pakte vervolgens uit met onderstaande volgens hen ‘iconische beelden’, maar het leverde Vettel dus wel een boete op van 5 000 euro op omdat de stewards oordeelden dat hij een inbreuk op het reglement had gedaan …