Lewis Hamilton: “Laat Eau Rouge zoals het is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Lewis Hamilton roept op om Eau Rouge te laten zoals het nu is, dit nadat er na een reeks crashes steeds meer stemmen opgaan voor verandering.

Max Verstappen van zijn kant, is voor de plannen om de uitloopstroken van de wereldberoemde bocht uit te breiden als dat de veiligheid vergroot. Dit weekend gebeurden er al zware ongevallen met op vrijdag een crash van zes bolides in de W-Series en op zaterdag ging Lando Norris er hard af tijdens de kwalificaties van de F1. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij.

De F1-rijders hebben de plannen voor de wijzigingen aan het circuit volgend jaar al mogen bekijken en daaruit valt af te leiden dat de layout van Eau Rouge ongewijzigd zal blijven maar dat de uitloopstroken groter zullen worden. 

Dat werd alvast positief onthaald door Max Verstappen: “De wijzigingen die ik gisteren zag en aan het einde van dit jaar zullen plaatsvinden, dus voor ons volgend jaar, zien er goed uit.”

“Het is een heel snelle bocht en als je er doorheen komt gaat alles goed. Natuurlijk is het een probleem dat de vangrail zo kortbij staat, als een persoon in de vangrail gaat wordt hij heel makkelijk terug op de baan en de ideale lijn gekatapulteerd waardoor je makkelijk een andere auto kan onderscheppen.”

“Als het een beetje later gebeurd als je over de top gaat is het ook blind. Ik denk dat het zo in de 24 uren van Spa ging met de GT3-wagens.”

“Ik denk wel dat het met de geplande wijzigingen veel beter gaat zijn, racen is echter nooit helemaal veilig. Iedereen weet dat maar er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die kunnen helpen en daar zijn ze mee bezig dus volgens mij gaat het een stuk beter zijn.”

Volgens Lewis Hamilton is er maar een ding dat moet aangepakt worden in de legendarische bocht en dat is de enorme hobbel die er sinds dit jaar volgens de wereldkampioen is.

“Ik denk dat ze gewoon die hobbel moeten verwijderen en voor de rest Eau Rouge laten zoals het is. Maar ze doen maar wat ze doen, ik vind niet dat ze dat geld moeten uitgeven.”