“Lewis Hamilton leerde een wijze les nadat hij in 2016 de titelstrijd van Nico Rosberg verloor”

Daimler Media
Daimler Media

Sinds de introductie van de V6-hybridemotoren is Lewis Hamilton er steeds in geslaagd om wereldkampioen te worden, op één jaar na: 2016. De nederlaag in 2016, toen Nico Rosberg zich tot kampioen kroonde, heeft Hamilton volgens Paddy Lowe een wijze les geleerd.

In 2016 slaagde Nico Rosberg erin om Lewis Hamilton te verslaan. Het was een seizoen waarin de titelstrijd letterlijk tot de laatste meter van de laatste race van het seizoen duurde. Pas dan moest Hamilton zich definitief gewonnen geven, al was het voor Hamilton wel een bijzonder ‘zure’ nederlaag want tijdens het seizoen werd Hamilton meermaals met technische problemen geconfronteerd.

“Uiteraard heb je het niet altijd zelf in handen, er zal altijd het aspect geluk zijn dat voor een deel meespeelt,” aldus Lowe tijdens de Beyond the Grid podcast. “Je talent zal verstoord worden door zoiets.”

Daaruit heeft Hamilton volgens Paddy Lowe een belangrijke les getrokken, een les die hem tot op vandaag niet alleen aan wereldtitels maar ook aan diverse records heeft geholpen.

“2016 was een mooi voorbeeld van een jaar waarin Lewis ongelooflijk veel pech had op het vlak van betrouwbaarheid. Betrouwbaarheidsproblemen bij Mercedes waren al uitzonderlijk en ze traden ook nog eens bijna allemaal bij hem op.”

“Dat vergde enorm veel van hem en jammer genoeg volstond het aan het einde van het seizoen niet om kampioen te worden. Ik denk dat het een voorbeeld is van waar hij geleerd heeft om tijdens een race nooit iets te laten liggen. Je moet alles proberen te nemen, hoe de situatie er op dat moment ook uitziet.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022