Hamilton legt uit waarom hij te laat was voor anti-racisme moment

Zesvoudig F1-kampioen Lewis Hamilton speelt een voortrekkersrol in de strijd tegen racisme en het was dan ook vreemd dat hij niet aanwezig was bij het ondertussen al traditionele moment tegen racisme voorafgaand aan de race in Monza.


Hamilton maakt er een erezaak van dat elke rijder aanwezig is bij het anti-racisme moment dat sinds dit seizoen voor elke F1-race gehouden wordt. Hij probeert ook zijn collega’s te overtuigen om er niet gewoon bij te staan maar ook te knielen en hij vindt het soms nodig om de F1 en de FIA op de vingers te tikken om dit alles wat meer in de spotlights te zetten.

Het was dan ook een vreemd zicht toen iedereen klaar stond voor de race en Lewis Hamilton nergens te bespeuren viel. Hamilton legt uit dat het niet meer was dan een misverstand en dat het helemaal geen ramp was dat hij er niet bij was.

“Mijn garage is het verste weg. Ik ging terug met de step, en had eigenlijk geen tijd meer,” aldus Hamilton.

“Ik dacht dat ik nog tijd genoeg had om terug te komen. Gewoonlijk wordt ik op de hoogte gehouden wanneer ik kan vertrekken.”

“Ik vertrok toen mij werd verteld om de garage te verlaten, om terug te komen, maar tegen de tijd dat ik terugkwam, had iedereen al geknield. Maar het is niet het einde van de wereld.”

“Ik kreeg te zien dat mijn team de knie bleef nemen, wat geweldig is. We zullen gewoon proberen om het de volgende keer timingsgewijs wat beter te doen.”

“Misschien ga ik niet helemaal terug naar mijn garage als het zo ver weg is,” stelde hij voor. Vroeger was er meestal een ander toilet ergens dichterbij.”

Voor het Italiaanse volkslied was Hamilton wel nog op tijd en kon hij zijn ‘Black Lives Matter’ t-shirt alsnog laten zien. Voor het anti-racisme moment was hij trouwens niet de enige afwezige, ook Sebastian Vettel was er niet.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print