Mercedes onthult wat het heeft gekost om in 2019 F1-kampioen te worden

Dat de Formule 1 een erg dure sport is dat weten we al veel langer, maar wat kost het nu om wereldkampioen te worden. Het Mercedes F1 team onthult wat het heeft gekost om in 2019 kampioen te worden.


De uitgaven van het Mercedes F1 team zijn de voorbije jaren gestaag gestegen. Zo spendeerde het in 2017 zo’n 342 miljoen euro, liep dat bedrag in 2018 op naar 343 miljoen euro en volgens de laatste cijfers liep dat bedrag vorig jaar zelfs op tot meer dan 367 miljoen euro.

Het is opmerkelijk hoe de uitgaven in 2019 in vergelijking met de twee jaar ervoor een serieuse sprong maken. Volgens Mercedes komt dat door de nieuwe afdeling ‘Applied Science’ die werd opgericht alsook door het begin van het ontwikkelen van de 2021-wagen. Net als de andere teams begon Mercedes vorig jaar al met de ontwikkelingen voor de ingrijpende reglementswijzigingen die oorspronkelijk voor 2021 gepland stonden.

Belangrijk om te weten is dat de uiteindelijke factuur nog veel hoger oploopt omdat de kosten voor de ‘High Performance Powertrain’ fabriek, waar de Mercedes F1-motoren worden ontwikkeld en gebouwd, niet inbegrepen zijn.

Het ziet er dus naar uit dat Mercedes serieus in de kosten zal moeten snoeien indien het wil voldoen aan het budgetplafond van 145 miljoen dollar, omgerekend zo’n 123 miljoen euro. Inderdaad er gaapt een enorme kloof tussen de 367 miljoen euro en het budgetplafond dat in de toekomst gehanteerd wordt. Belangrijk is echter om te weten dat het afgesproken budgetplafond enkele belangrijke kosten zoals de salarissen van de rijders niet omvat.

Opmerkelijk genoeg was 2019 ondanks de hoge kosten toch een financieel positief jaar voor Mercedes. De inkomsten van het Mercedes F1 team bedroegen immers ongeveer 402 miljoen euro.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print