Lewis Hamilton lijkt wanhopig te worden: “Mercedes moet met upgrades komen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Net als in Frankrijk moest Lewis Hamilton ook tijdens de GP van Stiermarken zijn meerdere erkennen in Max Verstappen. Pijnlijker was echter dat het verschil dit raceweekend een stuk groter was. Hamilton is dan ook van mening dat Mercedes upgrades nodig heeft om Red Bull en Max Verstappen te kunnen verslaan.

“Ik probeerde hem bij te houden maar de snelheid die ze hebben is ongelooflijk, ze hebben de voorbije races duidelijk grote vooruitgang geboekt en het is onmogelijk om hen bij te houden,” vertelde Hamilton na afloop van de race.

“We verliezen heel wat tijd op de rechte stukken, of het voelt op zijn minst toch zo dat we er veel tijd verliezen. We hebben als team vandaag echter heel wat mooie punten behaald en we moeten blijven pushen.”

Na de nederlaag in Frankrijk liet Hamilton uitschijnen dat Red Bull van Honda een krachtigere motor had gekregen, iets dat volgens de regels niet kan omdat er een ‘motorbevriezing’ is.

Toch insinueerde Hamilton ook nu weer dat ze bij Red Bull iets gevonden hadden en dat ook Mercedes verschillende upgrades moet hebben om de strijd te kunnen aangaan.

“Ze zijn natuurlijk sneller, daaraan kan ik weinig doen, ik moet gewoon ieder weekend mijn best proberen doen,” aldus Hamilton.

“We moeten wat performance zien te vinden, we moeten een upgrade ofzo hebben, we moeten pushen.”

“Ik weet niet of het gewoon hun achtervleugel is, of dat ze een upgrade van hun motor hebben, wat het ook is, we moeten performance zien te vinden.”