Max Verstappen na overwinning op Red Bull Ring: “Het ziet er goed uit”

Red Bull Racing
Red Bull Racing

Op de Red Bull Ring slaagde Max verstappen erin om een vlotte overwinning te behalen. De Nederlander is uiteraard erg tevreden dat hij daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap opnieuw vergroot.

“Je weet natuurlijk nooit hoe het gaat lopen, maar ik voelde al gelijk dat de balans van de auto goed was,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen.

“Het was fijn om de banden al vanaf de start te kunnen managen. In het begin van de stint waren Lewis en ik nog aan elkaar gewaagd qua rondetijden, maar na een ronde of tien zag je dat onze snelheid goed was en dat de bandenslijtage bij Mercedes groter was dan bij ons.”

Daardoor ging Hamilton inderdaad ook eerder de pits in voor een nieuwe setje banden waardoor Red Bull en Verstappen gewoon konden reageren om de leiding in de race te behouden. De overwinning van Verstappen kwam vervolgens nooit in gevaar.

Hamilton maakte vervolgens nog een extra pitstop en slaagde er op vers rubber in om de snelste ronde te rijden en een extra wk-punt te scoren.

“Dat was natuurlijk te verwachten, maar ik kan niet naar binnen rijden voor dat ene extra puntje, terwijl je er zes kan verliezen,” aldus Verstappen. “Als de rollen waren omgedraaid had ik uiteraard hetzelfde gedaan.”

Komend weekend wordt er op de Red Bull Ring een tweede keer geracet en met de goede vorm in het achterhoofd lijkt Verstappen dan opnieuw de grote favoriet, al zal Pirelli dan wel andere bandencompounds voorzien.

“De bandencompounds zijn dan zachter en iedereen gaat nu alles analyseren, dus ik verwacht dat het volgende week in de kwalificatie weer enorm dicht bij elkaar zal zitten,” blikt Verstappen vooruit. “Het is ook de vraag of iemand in de race andere dingen kan proberen dan nu. Het zal dus niet zo makkelijk gaan als dit weekend en we gaan kijken naar wat we nog beter kunnen doen, maar ik kijk in ieder geval erg uit naar volgende week.”

Ook wat het kampioenschap betreft ziet het er steeds beter uit voor Verstappen,.

“Het ziet er erg goed uit, maar we moeten hard blijven pushen zodat we het goed kunnen blijven doen,” besluit Verstappen.