Hamilton: “Max Verstappen staat er bij Red Bull een beetje alleen voor”

Lewis Hamilton vindt dat Red Bull niet het maximale uit haar team haalt omdat ze Mercedes slechts met één wagen regelmatig het vuur aan de schenen kunnen leggen.


Als de druk op Alex Albon nog niet groot genoeg was doet nu ook Lewis Hamilton zijn duit in het zakje door te stellen dat het feit dat de Britse Thai geen vuist kan maken tegenover teamgenoot Max Verstappen het hele team duidelijk parten speelt.

Verstappen telt al 110 punten dit seizoen en bezet daarmee de tweede plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap terwijl we Albon terugvinden op de vierde plaats met 48 punten.

“Wat je moet zien met de Red Bulls is dat ik denk dat ze een zeer goede auto hebben, mensen onderschatten het, maar ze hebben een zeer, zeer sterke auto,” vertelde Hamilton aan Sky. “Max doet er goed werk mee.

“Helaas zijn hun beide rijders niet zoals ik en Valtteri. Dat maakt het moeilijker voor hen.”

“Ik heb het vele jaren geleden meegemaakt toen ik bij McLaren was en ik de rijder was die altijd vooraan stond en geen teamgenoot had. Je krijgt dus ook niet de punten van de constructeurs, maar kunt ook geen strategie uitspelen op de wagens waar je tegen racet. Dus dat probleem hebben ze, hij staat er een beetje alleen voor.”

Red Bull-teambaas Christian Horner nam zijn poulain eerder tijdens het weekend in bescherming door te stellen dat het voor Albon niet makkelijk is om een sterke teamgenoot zoals Max Verstappen te hebben en dat hij nog relatief onervaren is in de F1.

“Alex wordt alleen maar beter. Hij is nog vrij jong en onervaren. Dit is pas zijn tweede seizoen in de Formule 1 en we doen alles wat we kunnen om hem te steunen en te ontwikkelen.”

De Brit voegde er toen ook aan toe dat Albon ei zo na de eerste race van het seizoen had kunnen winnen in Oostenrijk was het niet dat Hamilton hem van de baan tikte.

“Dit is een rijder die bijna de eerste race van het jaar won. Strategisch gezien waren we scherp, hij werd tijdens die race duidelijk aangetikt door Lewis. Hij vocht voor het podium en had eind vorig jaar in Brazilië ook op het podium moeten staan.”

“Ik denk dat hij zo meer zondagen zal hebben in de komende races waar hij strijdt en vecht voor podiumplaatsen op basis van zijn verdiensten. Dus, het team heeft vertrouwen in hem en geloof in hem en we zijn blij met onze keuze.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print