Carlos Sainz: “Ferrari moet met haar motor tegen 2021 een zeer grote stap vooruit zetten”

Volgens toekomstig Ferrari-rijder Carlos Sainz moet Ferrari heel wat progressie boeken met haar motor. De Spanjaard heeft er echter alle vertrouwen in dat Ferrari daarin zal slagen.


Enkele maanden geleden leek het een droom die uitkwam voor Carlos Sainz: zijn aangekondigde overstap van McLaren naar Ferrari eind dit jaar. Vandaag de dag is McLaren een heel stuk competitiever dan Ferrari.

Sainz beseft dat Ferrari momenteel een zeer moeilijk periode meemaakt maar hij is er wel van overtuigd dat Ferrari er opnieuw bovenop zal komen en zich terug zal vechten naar de top.

“Ferrari is overduidelijk zelf eerst en vooral niet blij momenteel,” aldus Sainz wanneer hem gevraagd wordt naar de uitermate moeilijke situatie waarin Ferrari momenteel verkeerd.

“Ze hadden ook wat algemene problemen met het gripniveau van de wagen. Maar over het algemeen denk ik dat ze inderdaad een enorme stap vooruit met de motor moeten zetten.”

Die grote stap vooruit zetten zal echter niet eenvoudig worden voor Ferrari want de ontwikkeling van de F1-bolides is momenteel grotendeels bevroren.

“Ik weet dat het moeilijk is want ook Renault had enkele jaren tijd nodig,” aldus Sainz. “Ook Honda had heel wat tijd nodig.”

“Het feit dat ze er zich bijna bevinden, of op zijn minst Renault dat zich dicht bij Mercedes bevindt, bewijst ook dat het mogelijk is.”

Ferrari beschikt volgens Sainz over de nodige faciliteiten en middelen om progressie met haar motor en wagen te boeken.

“Wat mezelf betreft, als je een team hebt met de faciliteiten, een team met de middelen, een team met heel wat motorbanken om dingen uit te testen en te verbeteren, dan is het wel Ferrari.”

“Ik ben er dan ook van overtuigd dat ze momenteel voluit gaan en hopelijk hebben ze zich al verbeterd tegen dat ik naar hen kom, vervolgens kunnen we dan samen de volgende stap zetten,” besloot een hoopvolle Carlos Sainz.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print